RetroPie ondersteunt veel populaire controllers uit de doos. Bij de eerste keer opstarten wordt u gevraagd om een ​​controller in EmulationStation te configureren. Zodra u klaar bent met het configureren van uw controller, worden er automatisch meerdere configuratieprofielen gegenereerd voor de meeste systemen in RetroPie.

Sommige emulators vereisen nog steeds handmatige configuratie van de controller, die wordt beschreven op hun respectieve systeempagina hier in de documentatie.

U kunt ook bedieningselementen configureren voor individuele systemen en individuele games. Voor meer geavanceerde controllerconfiguratie met libretro-cores (elke emulator die begint met lr) zie de RetroArch-Configuration- pagina.

Houd er rekening mee dat voor sommige controllers (voornamelijk draadloze of bluetooth-controllers) speciale stuurprogramma’s moeten worden geïnstalleerd via het RetroPie-installatiescript, die worden beschreven op hun individuele controllerpagina.

Controllerconfiguratie

Bij de eerste keer opstarten zal dit menu in EmulationStation uw bedieningselementen configureren voor zowel Emulationstation- als RetroArch-emulators:

welkom scherm

Houd een willekeurige knop op uw toetsenbord of gamepad ingedrukt en de naam verschijnt onderaan en opent zich vervolgens in een configuratiemenu:

welkomstschermgamepadnaam

Volg de instructies op het scherm om uw gamepad te configureren. Als u geen knoppen meer heeft, houdt u gewoon een knop ingedrukt om elke ongebruikte knop over te slaan. Wanneer u bij OK komt, drukt u op de knop die u als “A” hebt geconfigureerd .

welkomstschermgamepadconfigureren

Als u meer dan één controller wilt configureren, kunt u dit doen vanuit het startmenu van emulationstation. Voor meer details over handmatige controllerconfiguraties, zie deze pagina Hier .

Zie de volgende diagrammen ter referentie:

SNES-controller
snes_controller
Xbox 360-controller
xbox360_controller
PS3-controller
ps3_controller

Sneltoets

Met de sneltoets kunt u deze in combinatie met een andere knop indrukken om toegang te krijgen tot functies zoals opslaan, laden en afsluiten in emulators. Er wordt voorgesteld om de Select -knop als sneltoets te gebruiken. De volgende tabel toont de standaard sneltoetscombinaties. Als u bijvoorbeeld Selecteren als uw sneltoets hebt gekozen, betekent dit dat u Select ingedrukt houdt terwijl u op de andere knop drukt om de opdracht uit te voeren.

Opmerking Sneltoetscombinaties zijn specifiek voor de op retroarch/libretro gebaseerde emulators.

Sneltoetscombinatie Actie
Sneltoets+Start Uitgang
Sneltoets + Rechterschouder Opslaan
Sneltoets + linkerschouder Laden
Sneltoets+Rechts Toename van ingangsstatus
Sneltoets+Links Sleuf voor ingangsstatus
Sneltoets+X RGUI-menu
Sneltoets+B Resetten